


Foto: Erika Eriksson
Förutom att de här kexen är försvinnande goda så verkar det dessutom vara en ren hälsosatsning att äta dessa Frökex.
"Nötter och frön innehåller massor av nyttiga näringsämnen och är superantioxidanter! De är bra för huden och håret, skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar och sänker det onda LDL-kolesterolet. De anses även vara antiinflammatoriska.Nötter och frön motverkar depressioner." www.halsosidorna.se
I och med att de smakar fin fint så bör jag kanske tillägga att på samma hälsosida så står det lite varningstexter om att inte överkonsumera. Men den informationen sållar jag bort.
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solrosfrön
2 dl kokande vatten
1/2 dl olja
1 tsk salt
Koka upp vattnet.
Blanda alla de torra ingredienserna.
Tillsätt vatten och olja.
Bred ut tunt på en plåt med bakplåtspapper.
Sporra eventuellt rutor.
Grädda på 150 grader i cirka 1 timme.
Tack Erika!
SvaraRaderaSka genast baka till helgen;)
Anette