måndag 7 januari 2013

SB metoden

Då var det dags igen ...
Om ett halvår är det dags att välja badform, bland gäddorna i vassen eller känna vindarna smeka mot välformad mage och slanka lår.
En nykomling i dieterna är SB - metoden. Garanterat resultat, antingen i enskild form eller som komplement till VV, GI, LCHF, tallriksmodellen, flygvärdinnemetoden mfl.
I ett samarbete mellan barnläkare, röntgensköterskor, näringsterapeuter och utmattade föräldrar har därför denna nya diet tagits fram - SB-Metoden (Småbarnsmetoden).

Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på bordet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen.
Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve makaroner och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet).
Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan.
Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

Som vanlig kan/ska dieten med fördel kompletteras med daglig rörelse/motion för att den ska bli ännu mer effektiv. Här är några exempel:
* Hoppa jämnfota hela vägen till garaget eller affären.
* Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad. Stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken.
* Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg armarna och stämbanden - veva och skrik medan du springer.
* klättra på alla fyra uppför trapporna i trapphuset eller i hallen. Hasa ner med små dunsar och gör samma sak igen bara för att det är roligt.
* Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.

För fler tips på rörelsealternativ, kontakta närmsta småbarnsförälder eller förskola.2 kommentarer:

  1. Ha haa...
    Så jäkla bra :)!!

    /Emma

    SvaraRadera
  2. Tack för dagens skratt - det behövde jag (småbarnsmamma som jag är). Så klockrent beskrivet. Först trodde jag verkligen att det var en ny metod, och därefter började jag skratta. Tack, tack, TACK! Jag ska tipsa vänner om detta.

    SvaraRadera