torsdag 28 juni 2012

Chokladcupcakes



                                                              Foto: Erika Eriksson



Två personer ur en av mina testpaneler fick göra ett utlåtande av dessa cupcakes med chokladsmak. Betyget blev klart godkänt, av båda. Den ena av personerna i testpanelen är inte ens speciellt förtjust i bakverk så det betyget smäller nog lite högre.
När jag började måla upp bilden av dessa små godsaker toppade med diverse glacyrer och tillbehör så blev kommentaren att "klet" var onödigt.
- Det räcker med lite florsocker på om det ska vara nå´t!

Tja, bättre betyg kan en enkel liten godbit knappast få. Tillräckligt god att ätas rakt upp och ner, utan det lilla extra extra.


12 stycken
eller några fler om det är i mindre format.

175 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl (90g)
1 dl kakao (45g)
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något.

Vispa äggen med sockret.
Rör ner chokladsmöret i äggsmeten.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Jag hade cirka halva tiden när jag gjorde cupcakes i miniformat.

Låt svalna!
Enjoy, gärna med någon smaskig frosting eller glacyr och några bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar