tisdag 20 november 2012

Skrädmjölskaka

En bit sockerkaka till kaffet smakar alltid gott. En skiva skrädmjölskaka smakar mer än gott. Till och med den mest ståndaktige vill "bara ha en liten bit till".
Jag hade inte hört talas om skrädmjöl innan denna kaka gjorde så att jag blev "den ståndaktige som föll".
Skrädmjöl är ett stenmalet fullkornsmjöl, gjort på stenugnsrostad havre.
I morgon ska mina kära kollegor få smaka denna kaka till eftermiddagskaffet.
Om du blir nyfiken så kan du läsa mer på Stopaforskvarn eller falla för frestelsen genom att pröva följande recept;
2 hg smör vispas tillsammans med 2 hg socker (jag brukar ta hälften råsocker) tills det är pösigt.
Tillsätt 2 ägg, ett i taget och rör till en jämn smet.
Blanda 2 tsk vaniljsocker, 80 gram vetemjöl, 1hg skrädmjöl och 1tsk bakpulver. Tillsätt de torra varorna i ägg- och smörblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter.


2 kommentarer:

  1. gjorde kakan succé?
    mamma

    SvaraRadera
  2. Jorrå, den var klart godkänd men inte som din ;)

    SvaraRadera