lördag 22 december 2012

Kolarisgodis

Dessa små sötsaker har flera plus på kontot.
Förutom att de går snabbt att göra så är de en lättare variant (i dubbel bemärkelse) till knäcken eller kolan.
När sötsakskvoten (i högtidsstunder) lätt blir maxad är detta godis ett smarrigt alternativ. Lagom stor sockerkick per bit!

Av följande recept får du cirka 18-20 st söta små frestelser.

3 msk vispgrädde
25 gram smör
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
100 gram mörk choklad

Mät upp alla ingredienserna, utom riset, i en kastrull.
(Kastrullen ska vara stor nog att även rymma riset senare.)
Koka smeten till kolakonsistens i cirka 3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner riset.
Klicka upp smeten till toppar på bakplåtspapper eller i/på en bakplåt för minimuffins.

Smält chokladen i vattenbad, eller i mikron.
Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen och ställ dem på bakplåtspappret för att stelna.
Låt topparna kallna. Förvara dem i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar