söndag 21 oktober 2012

Mörker över gnällbältet

Någonstans därovan molnen skiner solen! Men så här mitt i oktober vill Svea sova och har därmed dragit ett marshmallowsfluffsliknande täcke över sig. Jag har inte någon större lust att sova, även om bristen på dagsljus gör mig lite halvslumrig. Så, vad gör man en dag när mörkret aldrig släpper taget om takåsarna i staden där man bor?
Ett sätt att liva upp en gråmulen, ledig, dag kan vara att gå ut och bränna pengar på rykande Java, nödiga (jag vet att man inte säger så, men det låter roligare) och onödiga prylar. Alltid lika uppiggande.
En del av gårdagen spenderades på landets ljusaste platser, butiker och omklädningsrum. Vi botaniserade bland antiwrinkel krämer (den ena bättre än den andra) och colorösa hårprodukter. Jorrå, dessa produkter har skrivits in på shoppinglistan över nödvändiga ting. Med kråksparkar runt ögon och grå hår på huvudet (hittade ett platinablont strå förra veckan, vilket är konstigt eftersom jag är allt annat än platinablond) är ett åtgärdsprogram instiftat.
Vi gnällde lite över insikten att vi börjar bli gnälliga och att krämporna inte längre handlar om skrubbsår och blåmärken.  Årsmodell 76 har klättrat upp ett steg på erfarenhetsskalan.

Det är bara mina pormaskar på näsan och blämmorna som dyker upp var fjärde vecka, som inte har förstått att ungdomsåren är förbi. Dessa två ungdomsattribyt skulle jag med glädje byta bort mot andra trevligare sviter från ungdomseran.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar