lördag 14 juli 2012

Trollstigen i Löa
                                                                                   Foto: Erika Eriksson

Med osynlighetsamuletter kunde vi med "kraft och mod", tryggt och säkert möta trollen i skogen. Dessa otäcka, elaka varelser! Men det gällde att vara tyst, för den skyddade inte mot ljud. För att inte påkalla uppmärksamhet smög vi tyst över krokiga, knotiga trollstigar mitt i djupaste Bergslagen.
Med mjuka toner från flöjt mötte älvornas oss i den djupaste skogen. De höll sig på avstånd och vi lät dem vara. Älvorna, dessa skira varelser, gällde det att hålla sig väl med så man inte fick älvablåst i ansiktet. Det sades klia värre än tusen myggbett. Mot älvablåst hjälpte bara vatten från smeden, som stod inne i skogens djup och smidde.
Vid porlande bäck accompankerades vattnet av fioltoner. Näcken spelade sorgset och vackert. Försökte locka till sig sällskap, men vi hade fått stränga order att inte lyssna till (i detta fall ) henne. (För känsliga och oroliga läsare kan meddelas att hon hade kläder på!)
Med knytt, oknytt och minnespulver fick vi följa med Hokus, Pokus och Filijokus på deras sökande efter sin pappa Clownen. Saknaden efter honom hotade hela byggden. Inte för hans frånvaro utan på grund av Skogsråets förtvivlade gråt efter sin älskade.

Alla sagor slutar inte med ett klart och tydligt slut. När Hokus, Pokus och Filijokus lämnade oss och försvann in i skogen igen, hade de fortfarande inte hittat sin pappa. Deras mammas, skogsrået, tårar rann hejdlöst nedför hennes kinder och vätte både skog och mark. Jorrå, det var klart och tydligt att allt var sant, för vi såg med egna ögon hur fulla alla vattenpölar var och hur våt mossan kändes under våra skor.
Vi får väl se om de hittar sin far.
Det lär med all sannorlikhet stå i Nerikes Allehanda om byggden har svämmat över när hösten tar vid och om Löa ligger som en liten ö i alla tårar.  
5 kommentarer:

 1. Looks awesome! Bara att näckarna som tävlar i Hackås är lite coolare, de är näck:-)

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Det här inlägget är som en bättre recension. En härlig sammanfattning på vår upplevelse av teatern. Bilderna är helt underbara!
  kram mamma

  SvaraRadera
 3. Hejsan! undrar om jag får använda dina bilder till en film om trollstigen jag håller på med? Det är jag som är näcken på bilden. // Towe

  SvaraRadera