tisdag 16 oktober 2012

Mörker

Eftermiddag! Vindrutetorkarna slår rytmiskt förbi vindrutan. För några sekunder är världen utanför bilens framruta klar. Däremellan visar sig omvärlden i prismor av regndroppar. Kvällsmörkret har sänkt sig över Svea rike.
Lilleman frågar när snön ska komma. Trots frusna tår och röd nästipp undrar jag detsamma. Lite snö som kunde skänka lite ljus till detta höstmörka land.
Tillsammans börjar vi jämföra, Siciliens och Svea rikes utbud av ljus och mörker i oktober månad.
Just då (i bilen hem från simning i klorbassäng och läsning av bok i bullrig vänthall) fast en vecka tidigare, stod vi färdigduschade och solvarma i väntan på att besöka en av Naxos alla resturanger. Solen började just sjunka borta i horisonten. Nu, just nu, är omvärlden inbäddat i ett kompakt mörker.

Mörker finns även på Sicilien om än i andra former. Trots att hösten är mysig så lider jag fortfarande av "sunlag" (inte jetlag i och med att Sicilien delar samma tid som moder Svea). Det är inte utan att ett sting av längtan tillbaka svider till, i allafall i tårna som är stela av kyla och inte kommer få sniffa sandstrand förrän om 10 månader.

Men, för att illustrera lite Sicilianskt mörker så bjuder jag på "Naxos by night",


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar