måndag 23 januari 2012

Säsongsstart....

Säsongsstarten för skidåkning var sannerligen sen, om man bor i Svearikes nedre regioner.
Men med en relativt nyöppnad skidbacke så var det äntligen dags att spänna på utrustningen.
En perfektavslutning på en härlig helg!

Nu skulle här värmas upp för kommande skiddagar!
Varje vecka har vi en dag, minst, inplanerad.
Vid det kommande besöket hos Daniel och Alexandra  i Östersund så planeras några svängar i backe och likaså inför besöket i vårt västliga grannlands toppiga delar.

Lite ringrostiga gled vi nerför barnbacken, lilleman och jag. Vi kvitterade ut giltlig åkning för två timmar i härlig vit snö.  ... Efter 32 minuter hade lilleman tröttnat! Det var tråkigt!
Med några års erfarenhet som mamma till en "mini me" och några fler års erfarenhet av yrket som lärare så tar jag inte ett nej för ett nej i dessa situationer. Jag vet, tror mig veta, att "tråkigt" är detsamma som "svårt", för det går inte som man vill, på en gång.
Med lite förhandling, eller direktiv, så blev dealen 5 åk till.
De två första utfördes under tandagnisslan, det tredje med stora ögon och uppåtryck i mungipan och åk nummer 4 -5 förvandlades till 1,5 timmes "åka mer". Det var helt plötsligt roligt! Jag kunde inte låta bli att påtala/pika lilleman om resultatet av att inte ge upp vid första infall.
Skidframgångarna siktades uppåt stora backen och vi planerade säsongens skidkarriär. Jag såg verkligen fram mot att få susa nerför backar så länge som Bore nu tillåter.

Klockan 17.00 avslutades eftermiddagen i skidbacken. Glada stapplade vi mot bilen för att ta oss hem mot hägrande varm choklad, lek med lego och söndagsfilm.
Cirka 17.09 avslutades skidsäsongen 2012 för mig.
Vid 22.34 förintades årets nyårslöfte med träning och ett välplanerat bugeterat sparande.
Jag fick en grön bock i pannan, som betyder undersökt (Ok stämpel finns inte på akuten) och ett intyg till försäkringskassan.

Ett helt (funktionellt) ben fattigare och två kryckor rikare (eller fattigare även här, om man tittar ekonomiskt) tog jag mig i sakta mak ut.
Med dokumentation av ett vridet knä och en knäskål som hade vandrat och besökt andra platser i benet, kunde jag släppa de senaste timmarnas funderingar på hur jag skulle lösa morgondagen och vardagen en tid framåt. Jag kunde släppa grubblerier  om hämtning och lämning på förskolan, hur jag skulle ta mig till och från jobbet (med alla väskor) och hur jag skulle lösa vårens träning för att bli snygg nog att komma i sommarkläderna.
Egentligen är det bara min högt personliga bekvämlighet som har blivit rubbad.
Praktiska saker med en ekonomisk toutch. Inte hela världen egentligen. Jag lever och i stort sett fungerar allt som det ska.

Men det irriterar mig,
skidsäsongen inledd och avslutad på en och samma dag.
Det är utan tvekan min livs kortaste säsong.

5 kommentarer:

 1. Tråkigt att du har skadat dig. Du har rätt i att du lever och du kommer att komma igen.
  Det är dock besvärligt med en hel del praktiska
  saker med en skada som kräver kryckor.
  Jag hade själv gips och ortos i 8 veckor efter
  en hälseneskada. Vissa saker måste man hjälp med. Jag är helt återställd och jag hoppas verkligen att du blir det också./BG

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket!

  Ja, nog allt är man beroende av hjälp. Jag får stor förståelse för de som behöver mycket hjälp i vardagen. Det är i de små vardagsrutinerna som största behovet av hjälp visar sig. Jag menar när det blir problemlösning på rymdforskningsnivå att lyfta fram kaffekoppen på bordet, sätta på sig strumpor och ta sig upp och ner från sängen eller trappan.

  Men men, jag kommer att bli frisk och en erfarenhet rikare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det med kaffet känner jag igen. Jag ville dricka kaffe och titta på TV. Lösningen blev kaffe i kanna. Kannan i ryggsäcken. Sedan var det bara att hoppa iväg.BG

   Radera
 3. Hjärtat!

  Stora stora kramen fràn oss alla och jag lovar att du och lilleman fàr komma till alperna nästa àr eller när det passar och àka hur mycket ni vill, om det nu skulle bli en snöfattig vinter nästa àr!! Du kommer att bli bra, försök ta tid att läsa böcker du inte hinner annars och ta hand om dig själv!!
  Krya pà dig och hoppas att du inte har alltför ont!

  Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen!
   Resa till dig är stående punkt på sparkontot för resor. <3
   Jag gissar att en av fördelrna med att vara mindre rörlig är att man blir tvingad att komma till ro. Jag tar del av litteratur via ljudboken "Änglamakerskan" av Camilla Läckberg, samtidigt som jag virkar eller tecknar. Eller första dagen försökta jag lyssna på första skivan fem gånger, men vaknade av att skivan var slut. ;o
   Nu har jag tagit mig igenom både skiva ett, två och tre...Tolv skivor kvar!

   Kram Erika

   Radera