söndag 15 januari 2012

Hallon- och chokladmousse


"Lata dagar sätter sina spår".
Läsningen efter julhelgen har varit överrepresenterad av hälsa, träning och mat.
Recepten har dock haft en inriktning mot hälsa och hälsa i kombination med njutning. Choklad- och hallonmoussen som förgyllde helgen för smaklökarna är ett tips från Ola Lauritzsons bästsäljare "Lättlagad GI". Kan det bli mer hälsosamt och gott än så, i sann 2000-tals anda.

Så, helgens ljuvligaste Hallon- och chokladmousse kommer i text form, nu. (obs. att hallon står före choklad. Det låter ännu hälsosammare...)

Vi gjorde vår dessert på 55% choklad. I vår smak var den chokladstyrkan perfekt. Både choklad och hallon kunde smakas och njutas. Livliga L kunde tänka sig att förhöja moussen med att sila bort hallonens kärnor och bara använda hallonpuren.

2 dl hallon
1 msk råsocker
2 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad (50-70%), smält

Spar några hallon till garnering.
Mosa resten av hallonen med socker.
Vispa grädden hårt. Blanda i de mosade hallonen.
Rör i en äggula i taget i den smälta chokladen.
Blanda ner hallongrädden i chokladen.
Klicka upp moussen i fyra skålar.
Låt stå minst en timme i kylskåp.
Garnera med de sparade hallonen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar