måndag 25 oktober 2010

Ytterligare en blandning av lyx


 






När du har genomfört följande blandning så har du cirka 30 stycken ljuvliga "Falska potatisbakelser".

Till kakan behöver du 200 gram smör. (I originalreceptet står det margarin, men jag bakar numera alltid på smör). Rör smöret tillsammans med 4 dl socker,  krämigt. Tillsätt 4 ägg under fortsatt vispning. Rör i 6 dl mjöl, blandat med 3 tsk bakpulver. Till sist rör du i 2 dl mjölk. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i 15 minuter på 200 grader.

Gör i ordning 2 dl marsankräm, enlig förpackningens recept.

Under tiden som kakan svalnar gör du ”fyllningen”, som ska bredas ut på kakan. Till den ska du vispa 200 gram smör (margarin går också bra), 2 dl florsocker och 3tsk vaniljsocker till en krämig smet.  Tillsätt marsankrämen. Bred ut krämen över den kakan.

Riv 300gr mandelmassa över kakan. Det är lättast att riva mandelmassan om den är fryst. Pudra över 2 msk kakao. Skär kakan i bitar och njut.

Den går bra att frysa och avnjuta vid senare tillfälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar