lördag 21 juli 2012

Halloumisallad med jordgubbar och myntadressing

- Spännande smaker i kombination! sa P medans förrätten intogs under kvällen.
Jovars, i receptbeskrivningen gick att läsa
"Salt halloumi möter syrliga jordgubbar och frisk myntadressing..." och förrätten framför oss uppfyllde varje ord, på ett bra sätt för salladen kommer att komma i repris på mitt matbord.

Till 4 portioner behövs
1pkt halloumi, 200 gram
olivolja
100 gram jordgubbar
1 dl oliver
1 påse ruccola
1/2 rödlök skuren i tunna skivor
ev. 1 nypa chiliflakes

Blanda jordgubbar, oliver, ruccola och rödlök.
Skär halloumin i halvcentimeter tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja. Strö över lite chiliflakes om så önskas. Stek eller grilla osten i cirka 1 minut på vår sida.
Fördela osten ovanpå salladen.

Servera med myntadressing.

1/2 dl färsk hackad mynta
rivet skal och saft från 1 st lime
2 tsk acaciahonung
flingsalt
1/2 dl rapsolja, helst kallpressad

Rör ihop myntan och skal och saft från limen med honung och lite flingsalt. Rör i oljan droppvis till en jämn dressing.
För att få en matigare sallad kan 400 gram kokt matvete tillsättas i salladen. Eventuellt kan matvetet, efter kokning och sköljning, fräsas 5 minuter i olivolja för att få en lite nötigare smak.



Bilden är från Nerikes Allehanda, Leif R Jansson/Scanpix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar