Dessa potatisar fick förgylla middagen tillsammans med grillade revbensspjäll och en go sallad. De måste ha doftat underbart för till och med lilleman, i matsammanhang alias pastamannen, frågade ihärdigt om när potatisen var klar. Efter avslutad måltid fanns inte ett spår av potatis kvar på tallriken.
3 kg färskpotatis
2 tsk salt
Värm ugnen till 225 grader, gärna grillfunktion.
Rosta potatisarna i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills de är helt mjuka.
Ta ut potatisen från ugnen och toppa varje potatis med ört-och ostblandningen.
200 gram Västerbottensost
100 gram rumstempererat smör
4 dl fär,sk hackad oregano
2 tsk salt
Skär gärna en skåra på potatisen, där ört- och ostblandningen kan smälta ner.
Gratinera i cirka 10 minuter eller tills toppingen har fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar