lördag 21 juli 2012

Ört- och ostbakad färskpotatis

Nog för att färskpotatis är gott i sin enklaste form med lite smör och salt. Men med lite örter och ost blir det supersmaskens.
Dessa potatisar fick förgylla middagen tillsammans med grillade revbensspjäll och en go sallad. De måste ha doftat underbart för till och med lilleman, i matsammanhang alias pastamannen, frågade ihärdigt om när potatisen var klar. Efter avslutad måltid fanns inte ett spår av potatis kvar på tallriken.

3 kg färskpotatis
2 tsk salt

Värm ugnen till 225 grader, gärna grillfunktion.
Rosta potatisarna i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills de är helt mjuka.
Ta ut potatisen från ugnen och toppa varje potatis med ört-och ostblandningen.

200 gram Västerbottensost
100 gram rumstempererat smör
4 dl fär,sk hackad oregano
2 tsk salt

Skär gärna en skåra på potatisen, där ört- och ostblandningen kan smälta ner.
Gratinera i cirka 10 minuter eller tills toppingen har fått färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar