fredag 3 september 2010

Fredagsmys

Kan man börja dagen bättre än att vakna av sig själv, utvilad och inleda med att läsa morgonsaga för en liten fyraåring. I och för sig en febrig och hostig liten man, men ändå. De värsta feberdagarna är över, så vi har myst hemma med pyssel, spel, pinmpning av köpta mashmallows (? blev plötsligt osäker på stavningen av tidigare ord. Det är fler 8 meter, minst, till köket...ork int´) och lite fredagsstädning. Det var värst vad dammråttor syns väl i dagsljus! Men nu är det borta. Till och med kökshyllorna skiner. Stryktvätten har sjunkit två decimeter, men det är fortfarande mkt kvar.

Igår anlände en efterlängtad kusin till Tellus. Ännu en liten prins finns nu på denna jord. Min lille hjärteprins ritade en gosig liten nalle till sin bebis. I och för sig på sin moders inrådan, att bebisar tycker bättre om nallar än tornados. Det lilla konstverket ska postas med snailmail imorgon.

Nu ska fredagen avrundas med film. Är man sjuk så är man och är det fredagsmys så är det. Jag har en konstapel (4 årig) bredvid mig som valde att ta på sig findressen och titta på filmen Tingeling. I morgon ska vi på monstertrucks. Härligt att han är i hela registret av inspiration och nyfikenhet utan att bry sig om vad som är tjejigt och killigt.


Ögongodis, i dubbel bemärkelse.


Nalle!
smarrigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar