måndag 18 juli 2011

Coleslaw

 

 

 

Exakta ingredienser fanns inte i lådor och skåp, vilket ledde till lite improvisation. Tabascon byttes ut mot Sambal Oelek. Även mängden av de olika ingredienserna improviserades lite. Ögonmått och fingertoppskänsla var två välanvända måttredskap när vi vevade ihop vår Coleslaw.

Resultatet blev ”smaskens”.

 

Riv morot grovt,  en eller två stycken.

Strimla ½ vitkål (med osthyvel)

Doppa vitkålen i kokande vatten, eller häll det kokande vattnet över vitkålen. Låt svalna, med hjälp av kallt vatten efter en stund.

För att inte Coleslawen ska bli vattnig så ska vitkålen kramas ur ordentligt. Den kan eventuellt klappas torr i en (ren) kökshandduk.

 

Blanda 2 dl majonäs med

½ vitlöksklyfta

salt, peppar från kvarn´

½ tsk Sambal Oelek

 

Rör ner morot och vitkål i kryddmajonäsen.
Ställ svalt fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar