fredag 22 juli 2011

Städa, städa...

 
Project storstädning och rensning är ett givet inslag i sommar och semester. Projekt nr 2 har varit "tokstädning" av lilla mormors balkong. (Med färre än 140 cm, ostadiga, över parkettgolvet är lilla mormor verkligen lilla mormor.)
Lilla mormor har en liten balkong, som är hennes fönster mot världen, och den är hennes friluftsliv. Från och med idag är den lilla balkongen lite större, utifrån att den har lite mer utrymme att vandra på. Vi slängde en del bråte, i hemlighet. Sådant som vi inte tror att lilla mormor kommer sakna. Detta bör verkligen antecknas, att min kära moder viskar ”släng” i mitt öra. Hon och jag som under tidigare sommarstädning bar (och smög) tillbaka bråte in i garaget när det var projekt garagestädning.
En härlig sak med sommarstädning är att man kan blaska obehindrat med vatten. Efter dagens städning är varje dammkorn bortsköljt med rikliga mängder vatten (hon har balkong längst ner, bör tilläggas). Jag undrar om allt växer av riklig bevattning. I så fall kommer lilla mormor har en grandios balkong inom snar framtid. För oj, oj, oj vad många liter vatten som hälldes ut på dess golv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar