Key Lime pie
Den här pajen har anor från sent 1850- tal (i Amerika), när kondenserad mjölk blev
tillgängligt. Det var en välkomnad utveckling i Florida Keys, där färsk mjölk var en lyxvara.
Key Limes odlas bara i Florida Keys. Frukternas säsong är relativt kort. Därför byts
Key Limes ut mot vanliga limefrukter i denna Amerikanska favorit.
Key Lime Pie
Åtta personer är beräknade att få smaka denna delikatess (vid det här tillfället).
175 digestivekex
2 msk florsocker
½ tsk malen kanel
Mixas ihop. Det ska vara en grövre mix. Det får inte bli pulver.
Tillsätt 70 gram smält smör och blada i kakmixen.
Grädda pajskalet i 5 minuter på 1600 C.
Under tiden görs fyllningen genom att vispa ihop
1 burk kondenserad mjölk
1 ¼ dl pressad limejuice
rivet skal av tre limefrukter
4 äggulor
Ta ut pajskalet och häll i fyllningen.
Grädda i cirka 15 minuter eller tills fyllningen är fast mot kanterna men lös i mitten.
Låt pajen svalna i minst 2 timmar.
Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar