måndag 18 juli 2011

Key Lime pie

   

 

 

Den här pajen har anor från sent 1850- tal (i Amerika), när kondenserad mjölk blev

tillgängligt. Det var en välkomnad utveckling i Florida Keys, där färsk mjölk var en lyxvara.

Key Limes odlas bara i Florida Keys. Frukternas säsong är relativt kort. Därför byts

Key Limes ut mot vanliga limefrukter i denna Amerikanska favorit.

 

Key Lime Pie

Åtta personer är beräknade att få smaka denna delikatess (vid det här tillfället).

 

175 digestivekex

2 msk florsocker

½ tsk malen kanel

 

Mixas ihop. Det ska vara en grövre mix. Det får inte bli pulver.

Tillsätt 70 gram smält smör och blada i kakmixen.

Grädda pajskalet i 5 minuter på 1600 C.

 

Under tiden görs fyllningen genom att vispa ihop

1 burk kondenserad mjölk

1 ¼ dl pressad limejuice

rivet skal av tre limefrukter

4 äggulor

 

Ta ut pajskalet och häll i fyllningen.

Grädda i cirka 15 minuter eller tills fyllningen är fast mot kanterna men lös i mitten.

Låt pajen svalna i minst 2 timmar.

 

Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar